Author Topic: Frequency legend is missing in MAT module  (Read 4669 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

NoiseBoyJohn

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Frequency legend is missing in MAT module
« on: August 20, 2009, 15:03 »
Hi,

I'm working with the demo version of the latest release.  I have an HP laptop with an AMD processor running Vista 64.  When I'm in the MAT module, capturing a phase trace and transfer function, the legends or labels for both charts are blank.  The only way I can get the frequency for a particular point on either chart is to hover over it with the mouse.  Is this a feature of the demo version or should I be seeing the frequency scale?  Could there be a display contrast setting that I need to adjust?  I'm very interested in purchasing the software because I find it easier to use and a better value than Smarrt.

John
Illinois, USA

Steffen Romeiß

  • Betatester
  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 78
    • View Profile
    • Steffen Romeiß Veranstaltungsservice
Re:Frequency legend is missing in MAT module
« Reply #1 on: August 20, 2009, 15:55 »
Hello John,
normally you should see the frequency scale. You can set the cursor to the peak with the funktion "cursor to peak" and you can select it as a permanent setting so you will always see the peak frequency and level.

If you are not seeing the labels, it is possible that you find a bug under Vista 64.

Can you specify the exact version number?
Steffen Romeiß
Mixing, Mastering, Sound Design

NoiseBoyJohn

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re:Frequency legend is missing in MAT module
« Reply #2 on: August 21, 2009, 00:04 »
Hello,

I am using 1.32.2.18e.  It seems to function just fine other than not displaying the frequency labels at the bottom of the graphs.

I am using Vista Home Premium SP1, 64 bit OS with an AMD chip.

Another issue is that now the Forum insists on displaying in German!  How do I change it to English?

John

TomyN

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 286
  • Master of SATlive
    • View Profile
    • SATlive Homepage
Re:Frequency legend is missing in MAT module
« Reply #3 on: August 21, 2009, 20:48 »
Hi,

- could you post a screenshot?
- You should be able to set the forum language in your user settings.

Tomy
Dipl.-Ing.(FH) Thomas Neumann
SIM-II Operator
DANTE Level1 certified

NoiseBoyJohn

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: Frequency legend is missing in MAT module
« Reply #4 on: August 23, 2009, 17:54 »
Hi,

I set my language preference to English and that solved my problem, thanks.

I'm attaching a screen shot to this message.

TomyN

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 286
  • Master of SATlive
    • View Profile
    • SATlive Homepage
Re:Frequency legend is missing in MAT module
« Reply #5 on: August 23, 2009, 20:46 »
Hi,

please check the following settings in Setup -> Display

- Font Size Labels (default 10)

- If Full Configurable Layout is checked, then check the color set for Window Font

Tomy
Dipl.-Ing.(FH) Thomas Neumann
SIM-II Operator
DANTE Level1 certified

NoiseBoyJohn

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re:Frequency legend is missing in MAT module
« Reply #6 on: August 24, 2009, 13:41 »
Tommy,

Changing the font size fixed the problem.  It was set to "2" and I changed it to "10".

Thanks for the help.

John